BRC

BRC Food Technical Standard

BRC Food Technical Standard

Το πρότυπο:

  • ·   Είναι αναγνωρισμένο διεθνώς και παρέχει πιστοποίηση αποδεκτή από τον πελάτη αναπληρώνοντας την ανάγκη του για επί τόπου αξιολόγηση και κατά συνέπεια εξοικονομείται χρόνος και κόστος.
  •  
  • ·   Παρέχει ένα ενιαίο σύστημα και πρωτόκολλο το οποίο δίνει την δυνατότητα αξιόπιστης και αμερόληπτης αξιολόγησης από τριτογενή
    διαπιστευμένα σώματα πιστοποίησης του συστήματος ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων της εταιρίας.
  •  
  • ·   Παρέχει τη δυνατότητα στην πιστοποιημένη εταιρία να εμφανίζεται στον δημόσιο κατάλογο του BRC επιτρέποντας αναγνώριση των υψηλών προδιαγραφών και την εμπορική εκμετάλλευση του δικαιώματος της χρήσης του λογοτύπου πιστοποίησης.
  •  
  • ·   Θέτει κατανοητό και σαφή στόχο εφαρμογής και καλύπτει θέματα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
  •  
  • ·   Καλύπτει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας απέναντι στην εταιρία και τον καταναλωτή. Επιπλέον, το πρότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να διασφαλιστεί η διαχείριση της ασφάλειας και από τον προμηθευτή της εταιρίας.
  •  
  • ·   Απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και επιβεβαίωση των διορθωτικών ενεργειών στις μη-συμμορφώσεις με το σύστημα, και κατά συνέπεια
    δίνει τη δυνατότητα της εξασφάλισης αυστηρής τήρησης του συστήματος από την εταιρία.
  •  
  • ·   Διασφαλίζει την παρουσία λεπτομερών προδιαγραφών σε συνέπεια με τη νομοθεσία και τα πρότυπα ασφαλείας και καλής παρασκευαστικής πρακτικής.
  •  
  • ·    Εξασφαλίζει την ανάγκη για έλεγχο ποιότητας στα προϊόντα των προμηθευτών της εταιρίας οι οποίοι οφείλουν να συμμορφώνονται με
    τη νομοθεσία και να εφαρμόζουν κατάλληλα συστήματα ελέγχου της παραγωγικής διαδικασίας.
  •  
  • ·   Θεμελιώνει την εγκατάσταση και διατήρηση συστήματος ελέγχου και αξιολόγησης κινδύνων μέσω τακτικών αξιολογήσεων, δοκιμών και
    αναλύσεων.
  •  
  • ·   Προάγει την άμεση παρακολούθηση και δράση της εταιρίας απέναντι στη γνώμη του πελάτη.
  •  
  • Η μελέτη εγκατάστασης του συστήματος BRC Food Technical Standard σε μία μονάδα επεξεργασίας/διάθεσης τροφίμων είναι διαδικασία η οποία, αφορά απόλυτα στη συγκεκριμένη μονάδα και στις συγκεκριμένες παραγωγικές διαδικασίες, και σε γενικές γραμμές ακολουθεί τις εξής απαιτήσεις:
  • HACCP
  • Συστήματα Ποιότητας
  • Εσωτερική επιθεώρηση
  • Διορθωτική ενέργεια
  • Ιχνηλάσιμότητα
  • Διάγραμμα ροής – Ροή προϊόντος – Απομόνωση – Διαχωρισμός
  • GMP (καλή παρασκευαστική πρακτική) και Υγιεινή
  • Απαιτήσεις χειρισμού για ειδικά υλικά
  • Έλεγχος λειτουργιών
  • Εκπαίδευση