Το πρότυπο BRC είναι αναγνωρισμένο διεθνώς και παρέχει πιστοποίηση αποδεκτή από τον πελάτη αναπληρώνοντας την ανάγκη του για επί τόπου αξιολόγηση και κατά συνέπεια εξοικονομείται χρόνος και κόστος.
Η εφαρμογή ενός συστήματος HACCP μεγιστοποιεί την ασφάλεια των τροφίμων και ελαχιστοποιεί τους μικροβιολογικούς, χημικούς (π.χ. αντιβιοτικά) και φυσικούς (π.χ. εξωγενή μέταλλα) κινδύνους.
Η AMCO σας υποστηρίζει στην σύνταξη της περιγραφής διεργασιών και διαδικασιών καθώς και την αποτύπωση αυτών στο διάγραμμα ροής επιχειρήσεων τροφίμων με την αντίστοιχη τεχνική έκθεση, το οποίο είναι υποχρεωτικό για την συμμόρφωση με τη νομοθεσία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος
Το ISO 22000:2005 είναι ένα πρότυπο το οποίο εκπονήθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) και προδιαγράφει τις απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιούν οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην αλυσίδα των τροφίμων ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των προϊόντων τους από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση.